Binnenkort: Groeten uit Adorp

U kent ze vast wel, de kiosken in hartje Parijs, Londen of Madrid, waar je ’s ochtends een krantje haalt en een kop koffie. Ook Adorp is tijdelijk zo’n kiosk rijker. Deze kiosk reist rond door het dorp en omliggende plaatsen. De kiosk, ontworpen door Adorper theatermaker en -vormgever Vincent Alders, neemt in ieder dorp een andere gedaante aan. Het uiterlijk hangt samen met de inbreng van de inwoners: hoe meer post, hoe meer er te zien en te lezen valt in de kiosk!

Hoe werkt het?

De kiosk verblijft zo'n vier maanden in Adorp. Tijdens deze periode zijn er drie opeenvolgende lichtingen, waarbij de nieuwe post uit de postbus in de kiosk gepresenteerd wordt. Zo groeit de kiosk uit tot een meerlaags project, waarin alle Adorpers gezien en gehoord worden en elkaar kunnen ontmoeten.

  • De eerste lichting heet ‘Groeten uit Adorp’. Binnen dit thema maken inwoners een ansichtkaart van hun favoriete plek in Adorp. Leerlingen van obs De Wierde zijn er al mee begonnen. Ze hebben hun fijnste Adorper stek in een ansichtkaart verwerkt en deze op de post gedaan. De leerlingen geven het stokje door aan buurtbewoners, want ook úw favoriete locatie in Adorp verdient een plek in de kiosk!
  • De tweede lichting heet ‘Recepten uit Adorp’. Dit thema gaat over eten, vooral samen eten. Informatie hierover volgt begin februari.
  • De derde lichting is ‘Made in Adorp’, waarbij Adorpers vertellen over hun beroep, hobby, verzameling of andere rariteit. Informatie hierover volgt begin maart.
 
Leerlingen posten hun 'Groet uit Adorp'

Wat is uw favoriete plek in Adorp? Doe mee!

De eerste lichting is ‘Groeten uit Adorp’. Wat wilt u laten zien van Adorp? (Denk aan memorabele plekken met een verhaal, waar u voor het eerst verliefd werd, de Adorper geschiedenis, of iets heel anders. Breng uw favoriete plek in beeld met een foto, gedicht of door ‘m te bezingen, het mag allemaal. Stuur uw opname, handgeschreven brief of ander poststuk naar: Torenweg 4, 9774 PJ Adorp. Langsbrengen bij de kiosk in de kerk kan natuurlijk ook.

Alle ingezonden berichten vinden hun weg naar de kiosk: daar worden ze tentoongesteld, zodat Adorpers elkaar - op een laagdrempelige manier - beter leren kennen. De kiosk wordt zo een centrale plek waar we met elkaar in verbinding komen: door elkaars boodschappen te lezen en elkaar te ontmoeten.

Van idee naar poststuk

Om u op weg te helpen, valt er binnenkort een blanco ansichtkaart bij u op de deurmat. Hier kunt u uw bericht op kwijt en uw creativiteit de vrije loop laten: iedere vorm is toegestaan. De inzender met het mooiste ontwerp ontvangt een set ansichtkaarten van eigen makelij.

Hulp nodig met het idee of de uitvoering?

Wij helpen graag. Neem gerust contact op met post@groeten-uit-adorp.nl.

 

Groeten uit Adorp wordt georganiseerd door bewoners van Adorp naar een idee van Vincent Alders en wordt mede mogelijk gemaakt door de Culturele Commissie Adorp, Sauwerd, Wetsinge.