Binnenkort: Groeten uit Adorp

Gepubliceerd op 23 november 2022 om 23:47

U kent ze vast wel, de kiosken in hartje Parijs, Londen of Madrid, waar je ’s ochtends een krantje haalt en een kop koffie. Ook Adorp is straks zo’n kiosk rijker. Tijdelijk dan, want deze kiosk reist rond: door het dorp, en naar omliggende plaatsen. Toch zal de kiosk in ieder dorp een andere gedaante aannemen. Het uiterlijk hangt namelijk samen met de inbreng van de inwoners: hoe meer post zij insturen, hoe meer er te zien en lezen valt in de kiosk!

Hoe werkt het?

De kiosk verblijft zo’n vier maanden in Adorp. Tijdens deze periode zijn er drie opeenvolgende ‘lichtingen’. Maandelijks wordt er in de kiosk nieuwe post tentoongesteld. Zo groeit de kiosk uit tot een meerlaags project, waarin alle Adorpers gezien en gehoord worden, en elkaar wellicht ook ontmoeten.

De eerste lichting heet Groeten uit Adorp. Binnen dit thema maken inwoners een ansichtkaart van hun favoriete plek in Adorp. Leerlingen van obs De Wierde zijn er al mee begonnen: ze hebben hun fijnste Adorper stek in een ansichtkaart verwerkt en deze op de post gedaan.

Gluren in de brievenbus

Startschot: 25 november

Op vrijdag 25 november zijn de poststukken van de leerlingen in de kiosk gepresenteerd. Nu geven de leerlingen het stokje door aan hun ouders en buurtbewoners, want ook úw favoriete locatie in Adorp verdient een plek in de kiosk. Stuur daarom uw favoriete plek in Adorp op. Hoe? Om u op weg te helpen valt er binnenkort een blanco ansichtkaart bij u op de deurmat (met gebruiksaanwijzing). Hier kunt u uw bericht op kwijt en uw creativiteit de vrije loop laten, want iedere vorm is toegestaan. De kaart deponeert u in de brievenbus bij of in de kerk, of u stuurt ’m per post naar Torenweg 4, 9774 PJ Adorp.

Alle ingezonden berichten vinden hun weg naar de kiosk. Daar worden ze tentoongesteld, zodat we elkaar - op een laagdrempelige manier - beter leren kennen. De kiosk wordt zo een centrale plek waar Adorpers met elkaar in verbinding komen door elkaars boodschappen te lezen, erop te reageren en elkaar hier wellicht in te ontmoeten.

Meer info, hulp of inspiratie nodig?

Neem gerust contact op met post@groeten-uit-adorp.nl.

Groeten uit Adorp wordt georganiseerd door bewoners van Adorp naar een idee van Vincent Alders en wordt mede mogelijk gemaakt door de Culturele Commissie Adorp, Sauwerd, Wetsinge.