Presentatie op 28 januari

Gepubliceerd op 22 januari 2023 om 10:41

Bewoners Adorp sturen afbeelding favoriete plek in

In Adorp staat er tijdelijk een kiosk. U kent ze vast wel, de kiosken in hartje Parijs, Londen of Madrid, waar je ’s ochtends een krantje haalt en een kop koffie. In de kiosk in Adorp haal je geen krantje maar breng je persoonlijke post.

De kiosk staat zo'n vier maanden in Adorp. Bij deelname aan dit project komt er zicht op wat bewoners bezighoudt en waar hun interesses liggen. Alle ingezonden berichten vinden hun weg naar de kiosk: daar worden ze tentoongesteld, zodat Adorpers elkaar - op een laagdrempelige manier - beter leren kennen. De kiosk wordt zo een centrale plek waar we met elkaar in verbinding komen: door elkaars boodschappen te lezen en elkaar te ontmoeten.

Er zijn drie opeenvolgende brievenbus lichtingen, waarbij de nieuwe post uit de postbus in de kiosk gepresenteerd wordt. Zo groeit de kiosk uit tot een project waarin alle Adorpers gezien en gehoord worden.

Van idee naar poststuk

De eerste lichting heet ‘Groeten uit Adorp’. Binnen dit thema maken inwoners een ansichtkaart van hun favoriete plek in Adorp. Leerlingen van obs De Wierde hebben hun fijnste Adorper stek in een ansichtkaart verwerkt en deze op de post gedaan. De leerlingen hebben het stokje aan de buurtbewoners doorgegeven.

De inzender met het mooiste ontwerp ontvangt een set ansichtkaarten van eigen makelij. Op 28 januari is vanaf 16.00 uur de presentatie van alle binnengekomen ansichtkaarten en reacties in de kiosk in de kerk in Adorp.

Lekkere recepten

De tweede lichting heet ‘Recepten uit Adorp’. Dit thema gaat over eten, vooral het samen eten. Begin februari krijgen alle inwoners informatie om hieraan deel te nemen. De drie lekkerste recepten worden gekookt voor de dorpstafel.

Hobby en beroep

De derde lichting is ‘Made in Adorp’. Adorpers vertellen over hun beroep, hobby, verzameling of andere rariteit. Informatie hierover volgt begin maart.

 

Groeten uit Adorp wordt georganiseerd door bewoners van Adorp naar een idee van Adorper kunstenaar Vincent Alders en wordt mede mogelijk gemaakt door de Culturele Commissie Adorp, Sauwerd, Wetsinge.