Afsluiting van de ansichtkaartenactie

Gepubliceerd op 30 januari 2023 om 08:12

De afgelopen maand heeft in het teken gestaan van de ansichtkaartenactie. Inwoners van Adorp konden een ansichtkaart maken met daarop een foto, een tekening, een verhaal over hun meest favoriete, meest dierbare plekje in Adorp. Hierop is veel respons gekomen en die was afgelopen zaterdag te zien in de kiosk, in de kerk in Adorp.

De opening van de presentatie werd gedaan door Jaap Wolters, Vincent Alders en Wies Boschma. Jaap kwam in zijn voorwoord terug op de essentie van de ansichtkaartenactie. Zo’n ansichtkaart is niet een plat plaatje van een plek in Adorp, het gaat vele lagen dieper. Het gaat om de herinneringenm, het verhaal, de emotie die mensen bij die plek hebben. Dat maakt die ansichtkaart uniek.

Tijdens de bijeenkomst was er gelegenheid om ook op een kaart aan te geven waar mensen in Adorp gewoond hebben. Dit vormde samen een interessant spinnenweb van alle verhuizingen de afgelopen decennia.

Na de presentatie hoorden de projectleden dat twee uurtjes wat kort was om alles aandachtig te bekijken. Daarom zal de kiosk zaterdag 11 februari opnieuw in de kerk staan, zodat iedereen de binnengekomen ansichtkaarten rustig kunnen lezen.

Deze presentatie sluit officieel de ansichtkaartenactie af, maar het project ‘Groeten uit Adorp’ gaat door. In februari start het project ‘Recepten uit Adorp’ waarin we een ‘kookschrift’ gaan samenstellen van Adorper gerechten.